NU IN DE GALERIE

In de galerie toont Lieke Jongeneelen haar abstracte schilderijen en hand beschilderde lampenkappen.

Experimenteren met materialen en technieken verrast mij telkens weer en vormt vaak het uitgangspunt in mijn werk. Ook de natuur in al zijn verschijningsvormen is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Ik speel graag met de beeldelementen, zoek naar spanning en contrast maar nooit zonder de harmonie in het grote geheel te verliezen.

Vanuit het experiment zijn de hand beschilderde lampenkappen ‘kunst op een kap’ ontstaan, uitgevoerd in gelijksoortige technieken waardoor verbinding ontstaat tussen schilderij en kap. Licht en transparantie geven de kappen een bijzondere uitstraling. Deze bijzondere en sfeervolle lampenkappen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en maten.

Met dank aan John Verhagen voor enkele van onderstaande foto’s

De LiJo-Art Cursistenexpositie ‘Uitdagend Abstract’ werd 28 mei onder grote belangstelling geopend. Veel lovende woorden voor de kwaliteit en het hoge niveau van deze prachtige kunstwerken, op doek en papier, gemaakt door 28 cursisten van LiJo-Art. De persoonlijke expressie en het eigen handschrift van de cursisten komt goed tot uitdrukking in de verschillende stijlen en technieken die gehanteerd zijn en leveren een speels en afwisselend beeld op. Ge├»nspireerd?, schrijf je in en doe mee?


 

LUSTRUMEXPOSITIE